сряда, 16 октомври 2019 г.

4 медала за КИБИ Спартак от 27-мо SKDUN Световно първенство по Шотокан Карате – До
















Над 2000 състезатели от 5 континента участваха в 27-то SKDUN Световно първенство по Шотокан Карате-До и 12-та Световна кохай купа, което се проведе от 11 до 13 октомври 2019 г. в гр. Карлови Вари, Р. Чехия.
Българския национален отбор се класира на 1-во място в класацията по медали в Кохай купата и на 2-ро в Световното първенство по Шотокан Карате-До. В рамките на разши-рения състав на националния ни отбор принос донесоха и петте състезатели на Клуба за Източни Бойни Изкуства Спартак, гр. Сандански: Захара Сиракова и Слави Сираков в 12-та SKDUN Кохай купа, и Лидия Златкова, Димитър Стоянов и Атина Трендафилова в 27-мо SKDUN Световно първенство.
В съдийския състав на световното първенство се изявиха и реферите от гр. Сандански – Костадин Чепандов – 3 дан, треньор на санданските каратеки и Георги Чепандов – 2 дан Шотокан Карате-До, които участваха и в специализирания съдийски семинар от 6 до 10 октомври 2019 г. под ръководството на Председателя на съдийската комисия на SKDUN – Колин Пат – 8 дан.
Състезанието бе изключително напрегнато, поради големият брой участници и високо-то ниво на спортната им подготовка. С най-голям успех от санданските състезатели от-  ново се отличи Атина  Трендафилова, която при младежите завоюва Вице световната титла в спортна дисциплина Кумите Иппон Шобу +57 кг., спечели бронзов медал в но- вата спортна дисциплина Кумите Санбон Шобу open и с отбора на девойките в спортна дисциплина Кумите отборно open се класира на 3-то място.
Димитър Стоянов остана на крачка от бронзовия медал в спортна дисциплина Кумите Иппон Шобу +73 кг., като се класира на четвърто място.
Дебютантката на световното първенство Лидия Златкова със своите 32 кг. трябваше да се бори с по-високите и по-тежки от нея състезателки в спортната дисциплина Кумите Иппон Шобу -50 кг., при мини кадетите, като показа воля и характер.
В 12-та SKDUN Световна Кохай купа най-добре от санданските състезатели се справи Захара Сиракова, като в дисциплината Кумите Джу Иппон open спечели бронзовия ме- дал във възрастовата група на мини кадетите.
Слави Сираков при деца старша беляза значителен напредък и вече започва да пред-ставлява заплаха за състезателите от своята възрастова група.
Треньора Костадин Чепандов остана доволен от представянето на своите възпитаници и подчерта, че всеки един от състезателите има да подобрява отделни аспекти от играта си.   

Няма коментари:

Публикуване на коментар