неделя, 8 март 2015 г.

Жените от спортен клуб "Спартк" в град Сандански заслужено отпразнуваха своя празник



 









    Само няколко дни след  Трети март, заведението с легендарното име „ Ювиги хан „ в град Сандански прие в обятията си част от не по-малко легендарната  половина  на нацията – жените.
       Тази вечер, тук,  пенсионерките от спортен клуб „ Спартак“ си позволиха заслужено отпразнуване на собствения си празник –  Осми март.
       По щастлива случайност и  по същия  повод тук  беше и колективът на кметството от град Кресна, воден лично от кмета  на общината – господин Илиян Кръстев.
       Без излишни слова и доклади присъстващите си  подариха едно богато емоционално изживяване сред не толкова богатото си  финансово ежедневие. За това спомогна вкусното меню предложено от  заведението, както и чудесния  репертоар на певицата и оркестъра към  механата.
      Не липсваха и творчески изненади  от  страна на жените пенсионерки.Специално заради празника, забавилата се да си тръгне Баба Марта, пресъздадена от Лидия Чомерова, мина край масите и пожела на всички здраве и дълголетие. Ръководителката на клуба Златка Илиева поздрави  жените и ги почерпи с парче осмомартенска  погача, а  Мария Маринова със стихотворението  си „ Есенен лист е жената „.
     Омешени от  всеобщата радост и настроение, до късно вечерта санданчани и кресненци, млади и не толкова млади, извиваха кръшни хора ,пяха и вдигаха наздравица  с което доказаха, че по-честите  и всеобщи  празници не само отпускат душата на българина, но и го правят по-добър и задружен. 
                                                                          МАРИЯ   МАРИНОВА



Няма коментари:

Публикуване на коментар